Meistä

Susanne Rättö
Toimintaterapeutti AMK, 2012

Klikkaa itsesi lisä- ja täydennyskoulutuksiin

Olen toiminut toista vuosikymmentä vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa neurologian, neuropsykiatrian ja psykiatrian asiakkaiden kanssa. Olen koko työurani keskittynyt lasten ja nuorten kuntoutustyöhön, jossa painopiste on normaalikehityksessä ja yksilön sekä ympäristön toimintakyvyn tukemisessa. Innostun uuden oppimisesta ja teorian käytäntöön soveltamisesta. Kulutankin luentosalien penkkejä ahkerasti, niin oppijana kuin itse kouluttaen. Teen myös konsultointityötä opetustyöhön sekä lastensuojeluun. Nautin työssäni ratkaisujen rakentamisesta yhteisöllisesti lasten sekä nuorten ja heidän kanssaan toimijoiden kanssa.

Tiina Huhtala
Toimintaterapeutti AMK 2007

Vuonna 2009 pääsin haaveeni pariin työskentelemään lasten toimintaterapeuttina itsenäisenä ammatinharjoittajana. Vahvin osaamiseni on kehitysvamman, autismikirjon ja neuropsykiatristen häiriöiden haasteiden ratkomisessa. Vaikka pohjalla on paljon kirjatietoa, teen työtäni hyvin arkilähtöisesti ja käytännönläheisesti. Yhteistyö lasten vanhempien sekä muiden ammattiryhmien kanssa tukee parhaiten lapsen kuntoutusprosessia.

Veera Niemi
Toimintaterapeutti AMK 2020

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt yläkoulun erityisryhmässä ja vuodesta 2021 vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toimintaterapeuttina. Erityisosaamiseni on koira-avusteinen kuntoutus, jota toteutan Hilma-koirani kanssa. Parhaimmillani olen neuropsykiatristen pulmien ratkomisessa. Huumorin ja ammattiosaamisen yhdistäminen sekä yhteistyö lapsen lähiaikuisten kanssa ovat työni perusta, ja avain onnistumisiin sekä pysyvämpiin arjen muutoksiin. Yhdessä lapsen ja nuoren kanssa oppiminen ja oivaltaminen onkin työssä palkitsevinta.

Hilma
Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö 10 op 2022,
Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry soveltuvuuskoe 2021

Töissä parasta on temppuilla ja harjoitella uusia juttuja yhdessä asiakkaiden kanssa. Aina en malttaisi olla paikoillani ja joskus haluaisin noutaa palloa niin paljon, etten pysty tekemään mitään muuta. Joskus kiukuttaa tehdä niin kuin pyydetään. Töissä asiakkailla voi olla samanlaisia juttuja. Yhdessä ollaan mietitty ja keksitty keinoja, jotka auttaa meitä molempia tällaisissa tilanteissa. On kivaa auttaa muita ja samalla oppia lisää myös itse!

Jos olet vailla toimintaterapeuttia, voit soittaa tai laittaa viestiä kenelle tahansa meistä.
Pohditaan yhdessä, kenen osaaminen olisi juuri teidän tilanteeseen tarpeellista ja kenellä meistä olisi tilaa uudelle asiakkaalle.

Function tarina

Vuonna 2014, me, Tiina ja Susanne, jaoimme ajatuksiamme asiakasperheiden tarpeista. Nopearytminen arki ja odotukset vanhemmuudesta olivat kasvaneet vuosien aikana. Varhaiskasvatus ja koulu elivät jatkuvassa muutoksessa. Meillä molemmilla oli vahva tunne siitä, että pelkkä valmiuksien ja taitojen harjoittaminen vastaanotolla ei ole riittävää. Halusimme tehdä asiat paremmin.

Meistä kuntoutuminen on tehokkainta, kun ympäristö sekä kotona että päiväkodissa ja koulussa tietävät, kuinka tukea lasta ja nuorta arjen haasteissa. Halusimme tuoda terapian keinot lähemmäs arkea ja samalla huomioida perheen ja ympäristön resurssit. Päätös yhteisistä toimitiloista syntyi nopeasti. FUNctio nimi kuvaa toiminta-ajatustamme, jossa yhdistyy hauskuus, toiminta ja tarkoitus.

Vuonna 2019 FUNction ovella kolkutteli opiskelija Veera. Hän osoittautui mahtavaksi tiimipelaajaksi ja nyt hän on osana tiimiä ihastuttavan Hilma-koiran kanssa.

Functio on optimistinen ja tulevaisuuteen uskova. Sillä on sydän kultaa ja arvot kohdillaan. Se on aito. Functio on ystävällinen ja turvallinen kanssakulkija, heille jotka tarvitsevat erityistä tukea. Functio on luonteeltaan iloinen ja rohkea. Se toimii käytännöllisesti välttäen turhaa teoriaa ja korulauseita, keskittyen olennaiseen. FUNction asiantuntijat ovat samaistuttavia ja helposti lähestyttäviä.

Me ollaan rautaisia ammattilaisia, jotka pysyvät tiedon virrassa.